PUHOS ♥ PEOPLE 2022

PUHOS OSTOSKESKUS, ITÄ-HELSINKI LA 6.8.2022

Info

Puhos Loves People 2022 on lauantaina 6.8. Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalla Puhos ostoskeskuksella järjestettävä koko perheen kulttuurifestivaali. Puhoksen ostoskeskus on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kohtaamispaikka ja vireä pienyrittäjäkeskus, jonka kahvilat, ravintolat ja kaupat kokoavat ympärilleen laajasti eri taustaisia ihmisiä. Puhos Loves People on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, joka tuo yhteen Puhoksen sekä eri itä-helsinkiläisryhmien yhdessä suunnittelemaa musiikki- ja kulttuuriohjelmaa Tapahtuma on päihteetön. Festivaalia on järjestetty vuodesta 2017.

 

 

 

Ohjelma

Ohjelma

Paikka: Päälava

NaharY on suomalainen, Angolasta lähtöisin oleva räppäri joka yhdistää omintakeisesti afrobeatteja suomiräppiin. NaharY on energiaa täynnä oleva artisti, jonka musiikki on positiivista sekä ajatuksia herättävää.

Paikka: Päälava

Melodisen Hip-Hopin monitaitaja Chrizay amentaa musiikinsa R&Bstä aina Afro beatsiin rikkoen genreiden rajoja. Chrizay’s music, which have created waves with an energetic live performances, moves with it like waves!

Paikka: Päälava

andu on kiertänyt useiden eri suomalaisten eturivin artistien kanssa niin festareilla kuin myös pienemmillä lavoilla. Energiset ja tapahtumarikkaat showt ovat tulleet tutuiksi niille, ketkä ovat nähneet miehen esiintyvän. Artistin kappaleita on streamattu yli 30 miljoonaa kertaa suoratoisto palveluiden kautta.

Artisti on tehnyt uutta musiikkia ja Puhos Loves people tapahtumassa päästään kuuntelemaan uusia kappaleita.

Paikka: Päälava

Aika ajoin ilmestyy joku, joka tekee asioita uudella tavalla. Blacflaco on siitä hyvä esimerkki. Silkkinen äänenkäyttö, koukuttavat sanat ja melodiat, sekä kaikinpuolin vaivaton ulosanti tekevät Blacflacosta kiinnostavan artistin. Tämä kaikki yhdistettynä myyttiseen gangsta-vivahteeseen tekee hänestä ainutlaatuisen.

 

Paikka: Päälava

Helsinkiläinen rap-artisti, joka on ollut vahvasti tuomassa eurooppalaista soundia kotimaiseen musiikkikenttään. Taidokkaasti melodista trap-musiikkia, hiphopia sekä afroswingiä yhdistävä Shrty takaa kuuntelukokemuksen flowllaan niin studiossa kuin lavalla.

Paikka: Päälava

Puhos Loves People festivaalissa esiintymässä nähdään platinaa takonut artisti Cledoos jonka live energia on vailla vertaa. ”Töis”kappaleella suomen isoimpiin hip-hop artisteihin ponnistanut Cledos ei esittelyä kaipaa!

 

Paikka: Päälava

2021 Indie Awardseissa palkittu ”vuoden tulokas” Rosa Coste nähdään esiintymässä puhoksella. Suomalaisen R&B- ja soul musiikin sanansaattaja erottuu vahvoilla sanoituksillaan ja poikkeuksellisella soundillaan, mikä on raikas lisäys kotimaiseen musiikkikenttään.

Paikka: Päälava

Skylounge keskiviikoista tuttuDJ Classic jonka soittolista koostuu rytmintäyteisistä kappaleista genreinä Afrobeats , Hip-Hop, R&B ja Dancehall.

Paikka: Ympyrälava
 

Puhos Talk

Discussants: Hossam Hewidy / Aalto University & Katja Lindroos / Urban Practice

Keskustelijat: Hossam Hewidy / Aalto-yliopisto & Katja Lindroos / Urban Practice Voisiko Puhos olla yhteiskunnallisen keskustelun näyttämö? Tästä saadaan esimakua Puhos Talk -ajankohtaiskeskustelussa, joka koskettaa niin Puhoksen kuin koko Helsingin tulevaisuutta.

Festivaalin päälavalle nousee arkkitehti ja Aalto-yliopiston luennoitsija Hossam Hewidy, jonka pian tarkastettava väitöskirja monikulttuurisuudesta ja maahanmuuttajayhteisöjen merkityksestä kaupunkikehityksessä on Suomen oloissa uraauurtava. Häntä haastattelee Katja Lindroos, Lähiöfestin ja Nordic CityMaking Weekin perustaneen Urban Practicen toimitusjohtaja, joka tunnetaan aktiivisena kaupunkikeskustelijana ja erityisesti lähiöiden muutoksen asiantuntijana.  Hewidy is interviewed by Katja Lindroos, the CEO of Urban Practice, the founder of Lähiöfest and Nordic CityMaking Week, who is known as an active urban debater and especially an expert on the transformation of suburbs.

Puhos on yksi koko pääkaupunkiseudun tärkeimmistä monikulttuurisen yrittäjyyden keskuksista. Lähitulevaisuudessa sitä odottavat isot muutokset, kun kiinteistöä lähdetään peruskorjaamaan ja aluetta kehittämään. Helsingin kaupungin vahvistamien suunnitelmien mukaan merkittävä osa nykyisten yrittäjien käyttämistä rakennuksista tullaan purkamaan.

Miten Puhoksen tulevaisuuden suunnittelussa on otettu huomioon alueen luonne etnisen yrittäjyyden ja monikulttuuristen yhteisöjen keskittymänä? Miten hallinnon ns. ”top-down”-prosessit mahdollistavat kaupunkilaisten itse tekemiä ”bottom-up”-paikkoja? Onko Helsingin kaupunkisuunnittelussa jopa sokeita pisteitä kaupunkielämän moninaistumiselle?

Keskustelu alkaa päälavalla klo 16.45. Sen pääkieli on englanti, mutta osuuksia puhutaan myös suomeksi ja arabiaksi.

Hossam Hewidyn väitöstilaisuus "The hidden city of immigrants in Helsinki's urban leftovers: The homogenization of the city and the lost diversity” pidetään perjantaina 12.8. klo 12–14 Aalto-yliopistossa, ja se on avoin yleisölle. Tilaisuutta voi seurata myös etänä: https://www.aalto.fi/en/events/public-defence-in-architecture-landscape-and-urbanism-architect-msc-hossam-hewidy

 
Paikka: Ympyrälava
 

Tervetuloa tutustumaan afrikkalaistausteisten muotisuunnittelijoiden mallistoihin!

Richard Opoku is a fashion designer from Ghana (Accra). He is creator of REMIXGEAR. “The story behind my brand is need to express my uniqueness through appearance. Like many in today's world, I have been living all over the world and I've had to adapt to different cultures. Where ever I go, I still wanted to keep ties to my background and culture in a stylish, modern way. I wanted to create a brand that represents us, who are from mixed cultures. I wanted to create pieces that communicate our journey as living in between of cultures, to create something that ties together the unique, beautiful parts of our stories."

Malaika Mollel on suomalaistansanialainen kuvataiteilija ja vaatesuunnittelija. Hänen tavoitteensa on monipuolistaa Suomen taidetta ja taideskeneä maalaamalla kuvia värillisistä hahmoista. Hän suunnittelee taiteestaan myös vaatteita ja yhdistää näin taiteen muotiin.

Agar Mamer on suomalaissudanilainen ompelija ja vaatesuunnittelija. “Olen saanut inspiraatiota vaateiden tekoon jo nuoruudesta asti ja nyt, kun olen tehnyt toiminut assistenttina vaatesuunnittelijoille, ja siitä nousi inspiraatiota tuoda sudanilaisten kulttuuri ja muotia Suomeen.”

Suraj is from Somalia. “I like to do somali culture fashion, and I hope to achieve success”.

Näytöksen on suunnitellut ja tuottanut Angela Musse.

Paikka: Ympyrälava

Sule Abdalla on nuori ja nouseva somaliaksi laulava muusikko. Muusikon uransa lisäksi hän on toiminut ääniteknikkona useille somalian kielisille artisteille, kuten esimerkiksi Gulled Simballe.

Paikka: Ympyrälava

Banda Caribe on perustettu Helsingissä vuonna 2018, ja se on kahdessa vuodessa noussut genrensä johtavaksi tanssiyhtyeeksi, joka on viihdyttänyt juhlaväkeä niin duona kuin trionakin, intiimeistä yksityisjuhlista suurimmille lavoille asti.

Paikka: Ympyrälava

DJ Jorge Rasta on ollut DJ jo vuodesta 95’. Brazilian São Paulosta kotoisin oleva DJ soittolista koostuu Latin, Caribean, Afro ja Amerikan musiikista. Pitkän DJ uran aikana hän kasanut soittolistan iloista ja hyvän tuulista tanssi musiikkia, jota hän haluaa esiintymisellään välittää kuuntelioilleen. Hänen omin sanoin ”This is my style to be happy and to convey happiness to as many people as possible in this world”

DJ  DJ Dave on Ruandasta/Kongosta kotoisin oleva DJ, joka aloitti uransa DJnä jo vuonna 2014. DJ Daven soittolistaan kuuluu Afro, Latino, Dancehall sekä Hip-Hoppia! DJ Dave varmasti pistää puhoksella bileet pystyyn! Häntä lainatessa. ”LIFE IS PARTY”

Paikka: Ympyrälavan lähellä

hteisötaiteilija Heidi Hänninen Kontula Art Schoolista kerää kauneimpia sanoja monikielistä seinämaalausta varten. Tule antamaan sanasi!

Paikka: Ympyrälavan lähellä

Muovia muoville rakkaudella on maalauksellinen dokumentaatio Itiksen ja Puhoksen kauppakeskusten ihmisistä. Maalaukset ovat maalattu vuosina 2016-17 ja kesällä 2022.

Marikka Kiirikoff (1974) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka kaksihaarainen identiteetti on rakentunut aikuiselämästä Itä-Helsingissä sekä juurista Itä-Suomessa. Hänen isän isänsä suku saapui Aunuksen Karjalasta Suomeen Venäjän vallankumouksen jälkeisessä ensimmäisessä pakolaisaallossa 1920-luvulla. Kiirikoff valmistui Kuvataideakatemiasta (Hki) 2002. Vapaan kuvataiteilijan ja taidemaalarin positiosta käsin hän on lähestynyt ihmisyyttä, identiteettiä ja psykologista maisemaa pyrkien ehjiin temaattisiin kokonaisuuksiin maalauksen mahdollisuuksia varioiden. Hänen teoksiaan on nähty lukuisissa yksityisnäyttelyissä ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Paikka: Stoan aukio

MA Rouf on suomalais-kurdilaisen Marouf Majidin yhtye, joka soittaa ainutlaatuista sufi jazz -fuusiota. Musiikki syntyy Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä ja hengellisestä sufi-musiikista yhdistettynä skandinaavisiin jazzvaikutteisiin. Sävellysten taustalla ovat muutokset tunnelmat, määrittelemättömän tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot. Näitä mielialoja käsitellään sekoittaen kurdilaisen musiikkiperinteen tyylejä afro-keskeiseen ja skandinaaviseen moniäänisyyteen, kontrapunktiin ja improvisaatioon.

Venue: Terrace of Restaurant Skutta – Stoa

Balkan Fever Helsinki Skuttassa la 6.8. klo 13-18! DJ Borzin ja Vladimir Kekez (rummut) vievät meidät musamatkalle aina Balkanilta Afrikkaan ja Etelä-Amerikasta Aasian asti! Me Skutassa laitamme rytmeihin sopivaa sapuskaa ja grillin kuumaksi! DJ Borzin and Vladimir Kekez (drums) will take us on a musical journey from the Balkans to Africa and from South America to Asia! 
 

Esiintyjät

Puhos Loves People festivaalissa esiintymässä nähdään platinaa takonut artisti Cledoos jonka live energia on vailla vertaa. ”Töis”kappaleella suomen isoimpiin hip-hop artisteihin ponnistanut Cledos ei esittelyä kaipaa!
Melodisen Hip-Hopin monitaitaja Chrizay amentaa musiikinsa R&Bstä aina Afro beatsiin rikkoen genreiden rajoja. Chrizay’s music, which have created waves with an energetic live performances, moves with it like waves!
Helsinkiläinen rap-artisti, joka on ollut vahvasti tuomassa eurooppalaista soundia kotimaiseen musiikkikenttään. Taidokkaasti melodista trap-musiikkia, hiphopia sekä afroswingiä yhdistävä Shrty takaa kuuntelukokemuksen flowllaan niin studiossa kuin lavalla.
andu on kiertänyt useiden eri suomalaisten eturivin artistien kanssa niin festareilla kuin myös pienemmillä lavoilla. Energiset ja tapahtumarikkaat showt ovat tulleet tutuiksi niille, ketkä ovat nähneet miehen esiintyvän. Artistin kappaleita on streamattu yli 30 miljoonaa kertaa suoratoisto palveluiden kautta.
Aika ajoin ilmestyy joku, joka tekee asioita uudella tavalla. Blacflaco on siitä hyvä esimerkki. Silkkinen äänenkäyttö, koukuttavat sanat ja melodiat, sekä kaikinpuolin vaivaton ulosanti tekevät Blacflacosta kiinnostavan artistin. Tämä kaikki yhdistettynä myyttiseen gangsta-vivahteeseen tekee hänestä ainutlaatuisen.
2021 Indie Awardseissa palkittu ”vuoden tulokas” Rosa Coste nähdään esiintymässä puhoksella. Suomalaisen R&B- ja soul musiikin sanansaattaja erottuu vahvoilla sanoituksillaan ja poikkeuksellisella soundillaan, mikä on raikas lisäys kotimaiseen musiikkikenttään.
Skylounge keskiviikoista tuttuDJ Classic jonka soittolista koostuu rytmintäyteisistä kappaleista genreinä Afrobeats , Hip-Hop, R&B ja Dancehall.
MA Rouf on suomalais-kurdilaisen Marouf Majidin yhtye, joka soittaa ainutlaatuista sufi jazz -fuusiota. Musiikki syntyy Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä ja hengellisestä sufi-musiikista yhdistettynä skandinaavisiin jazzvaikutteisiin. Sävellysten taustalla ovat muutokset tunnelmat, määrittelemättömän tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot. Näitä mielialoja käsitellään sekoittaen kurdilaisen musiikkiperinteen tyylejä afro-keskeiseen ja skandinaaviseen moniäänisyyteen, kontrapunktiin ja improvisaatioon.
DJ Jorge Rasta on ollut DJ jo vuodesta 95’. Brazilian São Paulosta kotoisin oleva DJ soittolista koostuu Latin, Caribean, Afro ja Amerikan musiikista. Pitkän DJ uran aikana hän kasanut soittolistan iloista ja hyvän tuulista tanssi musiikkia, jota hän haluaa esiintymisellään välittää kuuntelioilleen. Hänen omin sanoin ”This is my style to be happy and to convey happiness to as many people as possible in this world”
DJ Dave on Ruandasta/Kongosta kotoisin oleva DJ, joka aloitti uransa DJnä jo vuonna 2014. DJ Daven soittolistaan kuuluu Afro, Latino, Dancehall sekä Hip-Hoppia! DJ Dave varmasti pistää puhoksella bileet pystyyn! Häntä lainatessa. ”LIFE IS PARTY”
NaharY on suomalainen, Angolasta lähtöisin oleva räppäri joka yhdistää omintakeisesti afrobeatteja suomiräppiin. NaharY on energiaa täynnä oleva artisti, jonka musiikki on positiivista sekä ajatuksia herättävää.
Puhos Loves People festivaalin juontajana toimii Yasu Benjamin, karismaattinen, hauska ja tanssi taidoistaan tunnettu Yasu pitää huolen siitä että paikalla olevat viihtyvät!
hteisötaiteilija Heidi Hänninen Kontula Art Schoolista kerää kauneimpia sanoja monikielistä seinämaalausta varten. Tule antamaan sanasi!
Tervetuloa tutustumaan afrikkalaistausteisten muotisuunnittelijoiden mallistoihin! Show esittelee muotia suunnittelijoilta: Richard Opoku, Malaika Mollel, Agar Mamer ja Suraj. Lisätietoa "Ohjelma" osiossa. Näytöksen on suunnitellut ja tuottanut Angela Musse.
Muovia muoville rakkaudella on maalauksellinen dokumentaatio Itiksen ja Puhoksen kauppakeskusten ihmisistä. Maalaukset ovat maalattu vuosina 2016-17 ja kesällä 2022.
Spoken wordia ja open mic.

Järjestäjät

Puhos Loves People 2022 festivaalin järjestävät yhdistykset Bado, Funky Amigos, Meh, Association for Arts Based Initiatives, Rasmus ja Fimu. Tapahtumaa ovat ystävällisesti tukeneet Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Moniheli ry, 7-Maj Fonden, Job´d Helsinki ja Alanya Market.

Yhteystiedot

Osoite

Puhos ostoskeskus, A-osa, Kastelholmantie 2, 00900 Helsinki

Puhelin

+358468895896

Sähköposti

info(at)puhoslovespeople.fi