PUHOS ♥ PEOPLE 2017

Info

Puhos ♡ People on lauantaina 5.8.2017 Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan Puhos-ostoskeskuksen alueella järjestettävä koko perheen kulttuuritapahtuma. Helsingin vilkkaimpiin monikulttuurisiin keskittymiin kuuluva Puhos on somali-, kurdi- sekä arabitaustaisten toimijoiden ylläpitämä keskus eri yhteisöineen, kauppoineen, ravintoloineen, kahviloineen ja moskeijoineen. Alue on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kulttuurien välinen kohtaamispaikka, joka kokoaa ympärilleen laajasti eritaustaisia ihmisiä.

Tapahtuman taustalla on vuoden 2016 lopussa laajempaan julkisuuteen levinnyt tieto keskuksen purkuaikeista. Tukeakseen paikan säilymistä myös tulevaisuudessa ovat alueen yhteisöt tuottaneet tapahtuman, jonka tavoitteena on kasvattaa Puhoksen tunnettuutta ja kehittää sen kulttuurista aktiivisuutta.

Puhos ♡ People on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, joka tuo yhteen moninaista kulttuuria ja -ruokaa. Tapahtumassa kuullaan muun muassa kansainvälisesti tunnetuksi tulleita artisteja Etiopiasta, Senegalista ja Itä-Helsingistä, paikallisten nuorten yhdessä Puhokselle tuottama sävellysteos, sekä eri kielillä kirjoittavia runoilijoita esittelevä klubi. Irak-, kurdi-, somali-, kongo- ja gambialaisia ruokia tarjoavat alueelle pystytetyt pop-up kojut sekä alueen useat ravintolat. Lapsille on tarjolla hennatauointeja ja robottityöpaja.

Aloitteentekijöinä Puhos ♡ People –tapahtumalle ovat toimineet Badbaado ry, kuvataiteilijat Sirkku Halme ja JP Kaljonen, yhteisöpedagogi Joonas Lehtola, sekä Puhoksella toimivat yhteisöt. Badbaado Organisation, visual artists Sirkku Halme and JP Kaljonen, community educator Joonas Lehtola together with local communities.

KUMPPANIT

TUKIJAT