PUHOS ♥ PEOPLE 2017

Info

Puhos Loves People 2017 is a cultural festival for the whole family. The event takes place on Saturday 5th of August 2017 at Puhos Mall, located in Itäkeskus area of Helsinki, Finland. The Puhos mall is a spontaneously developed meeting point and lively entrepreneur hub which gathers people from diverse backgrounds. Puhos Loves People brings together music, food and other culture programme designed together by the communities from Puhos and other parts of Eastern Helsinki. The event is free of charge and alcohol free

The festival´s background lies on the late 2016 published news of demolishing the Puhos Mall. To sustain that the mall would continue gathering people together also in the future, the local communities have produced the festival to foster cultural activity and visibility of the Puhos Mall. 
 
The initiators of the Puhos Loves People festival are Badbaado Organisation, visual artists JP Kaljonen & Sari Hiltunen, community educator Joonas Lehtola together with local communities.
 
OHJELMA
 
LAVA
 
15:15 I BanglaFin on yhtye, joka edistää kulttuurien yhtenäisyttä fuusioimalla sekä bengalilaista, että suomalaista perinteistä musiikkia. Yhtye on esiintynyt vuodesta 2009 lähtien useissa konserteissa ympäri Suomea.
 
15:45 I Puhoksen yhteisöjen esittely
 
sanoittaja. Hän aloitti uransa paikallisissa punk-yhtyeissä kuten Beastmilk, BOLT ja Våld, joiden jälkeen Dimitri siirtyi kirjoittamaan sekä esittämään melankolisia balladeja ikävystymisestä.
 
17:00 I Pirata Boing on espanjaksi-, portugaliksi- ja englanniksi esiintyvä – latinoreggaeta-, hip hopia- sekä erilaisia musiikkityylejä yhdistävä kokoonpano. Yhtye on perustettu 2001 ja esiintynyt useissa tapahtumissa ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa sekä Latinalaista Amerikkaa.
 
17:45 I Iltapäivän rukouksen ajan kestävä tauko
 
18:15 I Es-Ow Diato on senegalitaustainen Helsingissä asuva artisti. Afrikan mantereen lisäksi Es-Ow Diato on esiintynyt euroopassa useilla festivaaleja ja lumonnut yleisönsä letkeällä afrotunnelmalla
 
19:00 I Taha on Ambizionz yhtyeessä aloittanut, suomeksi esiintyvä hip hop artisti.
 
19:45 I Aweys Shambi on Suomen somalinuorten keskuudessa nouseva tähti. Shambi on karismaattinen esiintyjä, joka on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen vahvasta kyvystään saada yleisö innostumaan ja heittäytymään musiikin mukaan konserteissaan. Shambi on ainoa Suomessa asuva somalien Shirb-musiikkityylin edustaja.
 
20:30 I Asma Love (ET) on kansainvälisesti tunnustettu muusikko, jonka soulia, jazzia ja rhytm & bluesia yhdistävä musiikki on tehnyt hänet tunnetuksi itä-afrikkalaisyhteisöissä niin Lähi-Idässä, Itä-Afrikassa kuin Euroopassakin.
 
DHAGAN SPORTS CAFE (2 kerros)
 
18:15 I Monineuvot runoklubi 
 
Runoilijat:
 
Muhaned Durubi on irakilainen kuvataiteilija ja runoilija, joka pakeni Suomeen 2014 ja on sen jälkeen esiintynyt useissa runoustapahtumissa sekä pitänyt aktiivisesti näyttelyitä Helsingissä. Durubi on Irakin taiteilijaseuran- ja Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiilan jäsen.
 
Zoila Forss on perulais-suomalainen runoilija. Hänen esikoisrunonokokoelmansa Revontuli ilmestyi vuonna 2014 kaksikielisenä sekä suomeksi että espanjaksi. Forss on esiintynyt useissa runotapahtumissa ja osallistunut vuodesta 2013 monikieliseen kirjallisuusprojektiin Sivuvalo ja viime vuosina käännösprojekteihin.
 
Lasse Hauerwaas on eurooppalainen runoilija, joka viettää aikaa historiankirjojen sivuilla, Helsingissä, Ateenassa ja Münchenissä. Hauerwaas on julkaissut neljä runokokoelmaa joista viimeisin on Enostonen kustantama Jats (2016). Hauerwaas tunnetaan anarkistisista runoista, jotka vaihtelevat palopuheisuudesta hillittyyn pohditaan ihmisyyden oikeutuksesta.
 
Hamdam Zakirov Uzbekistanissa syntynyt, Suomessa vuodesta 2001 asunut runoilija Hänen runojaan ja artikkeleitaan on julkaistu monissa maissa ja käännetty usealle eri kielelle. Suomeksi häneltä on julkaistu runokokoelma Kaukana mereltä (ntamo, 2016, suom. Jukka Mallinen).
 
PUHOKSEN KESKUSAUKIO
 
15:00-17:00 I Hennatamaalaus-työpajassa lapset voivat teettää itselleen mieleisiään hennatatuointeja. Työpajan pitää kuvataiteilija Abida Jahan.
 
15:00-17:00 I Robotti-työpajassa osallistujat rakentavat oman piirtorobotin. Työpajaa suositellaan kouluikäisille. Pajan ohjaajana toimii Laura Uusitalo. Työpajan tuotantoa tukee HOImark Oy.
 
15:00-17:00 i Kassin painanta työpajassa voi painattaa itselleen oman Puhos-kassin. Työpajan pitää kuvataiteilija Riku Mäkinen.
 
21:00 I Yhteisöllinen sävellysteos on säveltäjä Pekka Toivosen ja musiikista jonkin verran kokemusta omaavien Itä-Helsingin alueen nuorten Saartun, Faylanin and Aweysin tuottama sävellys- ja sovitustyö, joka kantaesitetään kaikille avoimessa tilassa, Puhos-ostoskeskuksen keskellä. Sävellysteos ja sen tuottamiseen liittyvä työpaja toteutetaan osana Suomen nykytaiteen museo Kiasma Teatterin URB-17 festivaalin ohjelmaa.
 
RUOKA
 
kurdi-, somali-, kongo- ja gambialaisia ruokia.
 
Festival is produced in cooperation wit  Museum of Contemporary Art Finland Kiasma Theatre / Urb-17 festival, Writers´ and Artists´ Association Kiila, Kallio Music School, Alanya Oriental Market, Restaurant Arbailo, Restaurant Kirkuk, Sabir Halal Meat and Electronic Store Tronik.
 
Supported by: City of Helsinki Cultural Office,

KUMPPANIT

TUKIJAT