PUHOS ♥ PEOPLE 2021

PUHOS OSTOSKESKUS, ITÄ-HELSINKI LA 2.10.2021

Info

Puhos Loves People 2021 on lauantaina 2.10. Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalla Puhos ostoskeskuksella järjestettävä koko perheen kulttuurifestivaali. Puhoksen ostoskeskus on sen toimijoiden omaehtoisesti kehittämä kohtaamispaikka ja vireä pienyrittäjäkeskus, jonka kahvilat, ravintolat ja kaupat kokoavat ympärilleen laajasti eri taustaisia ihmisiä. Puhos Loves People on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, joka tuo yhteen Puhoksen sekä eri itä-helsinkiläisryhmien yhdessä suunnittelemaa musiikki- ja kulttuuriohjelmaa Tapahtuma on päihteetön. Festivaalia on järjestetty vuodesta 2017. 

 

 

 

 

 

 

COVID-19

Noudatamme viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia turvataksemme festivaaliin osallistuvien terveyden. Jotta festivaali olisi turvallinen kaikille tapahtumavieraita pyydetään käyttämään kasvomaskia. Tila on avoin, joten pidä etäisyyttä muihin tapahtumakävijöihin. Jos sinulla on minkäänlaisia koronavirukseen viittaavia oireita, tai olet ollut kontaktissa virukseen sairastuneen kanssa, älä osallistu tapahtumaan.

Tapahtumassa on saatavilla käsidesiä musiikkilavan vieressä sijaitsevalla info-kojulla. Mikäli osallistut ohjelman taidetyöpajoihin käsidesiä on saatavilla myös pajapisteissä. Jos unohdat kasvomaskisi kotiin voit pyytää sellaisen festivaalin info-kojusta.

 

 

 

 

 

 

Ohjelma

Ohjelma

Musiikkilava

Sule Abdalla on nuori ja nouseva somaliaksi laulava muusikko. Muusikon uransa lisäksi hän on toiminut ääniteknikkona useille somalian kielisille artisteille, kuten esimerkiksi Gulled Simballe.

Musiikkilava

Mad Ice on useita albumeja julkaissut ja kansainvälisen uran luonut dynaaminen ja itseoppinut laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki fuusioi poppia, soulia ja afrikkalaisia melodioita. Hän on tunnettu energisestä esiintymisestään ja sielukkaasta äänestään. Vuonna 1998 aloittanut artisti nousi kuuluisuuteen debyytti-studioalbuminsa Baby galin kanssa, joka oli kärjessä Itä-Afrikan radioasemilla 2000-luvun alussa.

Musiikkilava

King Awale on nouseva, somaliaksi laulava artisti, joka on nuorten keskuudessa kunnioitettu esikuva. Hänen rakkaudesta kertova musiikkinsa yhdistää elementtejä afrobeatista ja reggaesta.

Musiikkilava

Dashing Waves on helsinkiläinen rytmimusiikkiyhtye, jonka musiikki yhdistää elementtejä jazzista, reggaesta, funkista, rockista ja elektronisesta musiikista. Yhtye perustettiin vuonna 1997 ja yhtyeen musiikin punaisena lankana olivat aluksi reggae-rytmit ja näkökulmana monikulttuurisuus. Solisti Cheka Kalupala kirjoittaa sanoituksia lingalaksi, ranskaksi ja englanniksi, ja kappaleiden aiheet ovat yhteiskunnallisia ja urbaaneja.

Pitkään kokoonpanon ytimen muodosti laulaja Chekan ja taustalaulaja Susanna Hakulisen lisäksi kolme sisarusparia eli kitaristi ja rumpali Janec ja Joakim Bachmann, kosketinsoittaja ja taustalaulaja Helmi ja Tuuli Saksala sekä kitaristi ja basisti Shigeki ja Yoshiki Tamura. Nykyisin kosketinsoittajana on Kim Rantala. Kokoonpanon täydentää Baabelin torvet eli Erno Haukkala ja Eero Savela sekä lyömäsoittaja Aki Lahtinen.

Yhtyeen kiinnostavassa kokoonpanossa yhdistyvät perhesuhteet sekä juuret Käpylässä, Kongossa ja Japanissa. Kiitetty esikoisalbumi Rockers International julkaistiin vuonna 2003. Uutta musiikkia on luvassa syksyllä 2021.
Musiikkilava

D.r.e.a.m.g.i.r.l.s kollektiivista tuttu Nisa on r'n'b artisti kenen kansainvälinen soundi vie meidät takaisin r'n'b;een Kultaisiin aikoihin. Aiemmin englanniksi työstänyt artisti on nyt julkaisemassa suomen kielistä r'n'b soundia vahvistamaan suomalaista r'n'b kenttää. 

Musiikkilava

LNL eli ”Liian Nopeet Liikkeet” on espoolainen kollektiivi joka yhdistelee erilaisia saundeja drillistä R&B:hen. Kollektiiviin kuuluu ”Tokoss”, joka tunnetaan monipuolisesti räppityylistään, ”Smokey” jolla on näppärä räppi tyyli ja uunituore duo ”Kultanen-keskitie”. Managerin sanojen mukaan on tulossa iso yllätys.

Musiikkilava

Tufaax Darajo on energinen laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikki yhdistää elementtejä popista, jazzista ja rhytm and bluesista. Hänen somalian kieliset laulunsa ovat saavuttaneet arvostusta ja vankan kuulijakunnan Itä-Afrikasta Helsinkiin.

Keskusaukio

2:00 – 2:30 pm I 3:00 – 3:35 pm I 4:20 – 4:50 pm Dj Hem

DJ Hem on helsinkiläinen dj, runoilija ja vinyylilevyjen keräilijä, joka soittaa entisen Neuvostoliiton ja erityisesti Keski-Aasian maiden groovemusiikkia vinyyleiltä. Hän kutsuu festivaalivieraat musiikilliselle matkalle itä-lähijunaan Intiasta Turkkiin, Keski-Aasiasta Suomeen ja Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta Kaakkois-Erooppaan.

6:00 – 6:30 I 7:00 – 6:50 – 7:20 pm I 7:45 – 9:15 pm I 8:40 – 9:10 pm DJ Nice 

Dj Nice handles many music genres but is surely at his best when playing urban music such as Hip-Hop / R&B / Trap / Afrobeat / Dancehall. Nice has span records in most of the biggest clubs in the Helsinki Metropolitan area and also abroad in countries including Belgium, Germany, France and Sweden. Dj Nice also has warmed up for big stars such as Jason Derulo, Lloyd Banks, Gyptian, Capleton, Diamond Platnumz, Bracket, Patoranking, Stonebwoy etc.

Keskusaukio
 
Kiila & Sivuvalo järjestävät kirjantekotyöpajan ja runonluentatapahtuman, joka on avoinna kaiken ikäisille, maksuton ja sisältää kirjan valmistukseen tarvittavat materiaalit. Järjestäjät ovat paikalla klo 15:30 - 17:30 näyttämässä erilaisia tekniikoita DIY kirjan tekoon. Osana työpajaa Ostaritutkimuksia projekti järjestää kollektiivisen ja kokeellisen kirjan valmistus pajan, joka keskittyy Puhoksen ostoskeskuksen havainnointiin. Tervetuloa käväisemään tai jäämään pidemmäksi aikaa!
 
Työpajaa seuraa runon- ja novellinluenta, jossa Yousif Abu Al Fawz (Irak) ja José Luis Rico (Mexico) esittävät tuotantoaan.  
 
Aikataulu:
 
Intro Ostaritutkimuksia työpajaan 15:30 
Kirjanteko- & Ostaritutkimuksiatyöpaja 15:30-17:30
Runon- ja novellinluenta 17:30 - 18:30
 
Portaikko Puhoksen Stoan aukion puoleisessa päädyssä
 
Kontula Art School Kontula Art Schoolin työpajassa Puhoksen toiseen kerrokseen johtavaan portaikkoon maalataan kollektiivinen seinämaalaus. Työpaja on maksuton ja materiaalit sisältyvät pajaan. Kaikki ikäryhmät ovat tervetulleita, mutta alle 10 -vuotiaiden on oltava aikuisen seurassa. Käytämme siveltimiä ja lateksimaalia. Työpajan fasilioi taiteilija Heidi Hänninen.
 
 
 
Keskusaukio
 

Naamioita on kautta aikojen käytetty välineenä kantajansa identiteetin vaihtamiseen. Esimerkiksi eläin naamioilla ihmiset ovat yhdistäneet itseään luonnonvoimiin ja omaksuneet toisen olion identiteetin. Naamioita on käytetty myös yhteiskunnalliseen kritiikkiin ja keinona lisätä käyttäjänsä valtaa. Tervetuloa tekemään oma naamiosi! Työpaja on avoinna kaiken ikäisille, maksuton ja materiaalit sisältyvät työpajaan. Pajan fasilioi taiteilija Abida Jahan Shuma, joka opastaa ja avustaa naamioiden teossa bengalilaisessa juhlakulttuurissa käytetyin tekniikoin.

Venue:  Puhos 1st floor

Onko olemassa karttaa, joka johdattaisi toisen ihmisen sisimpään? Tunteeko hän oikeasti edes itsensä sisällä olevaa maailmaa? Onko olemassa yhteisiä merkkejä, joiden avulla osaisimme lukea toisiamme? Kieli tuntuu välillä niin vajavaiselle, se avaa vain yhden tason toisesta ihmisestä. Suuri osa kommunikaatiosta on mikroviestintää, joka voi jäädä jopa viestijältä itseltään ymmärtämättä. Sisällämme oleva tuntematon tietoisuus ohjaa käytöstämme. Minkälainen on tuntemattoman tietoisuuden manner?

Tuntematon vyöhyke - Performanssi, tekijät: Nykytaideryhmä Kylkiäinen Katriina Sjöblom / Kati Juurikka / Kreetta Juurikivi-AIJawadi) ja Sari Hiltunen. 

Venue: Restaurant & Cafe Kirkuk

Puhos Loves people festivaalin elokuvanäytös esittelee Kurdistanin ja Iranin yhteiskunnallista tilannetta viime vuosilta yhden pitkän ja kahden lyhytelokuvan välityksellä. Elokuvat kuvaavat miten politiikka, sota ja uskonto vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään alueella. Elokuvien tekstitys on englanniksi. Näytöksen elokuvat on valinnut dokumentaristi Rasoul Khorram.

Turvallisen elokuvakokemuksen mahdollistamiseksi käytäthän näytöksessä kasvomaskia. Ovet avautuvat 21:50 ja voit osallistua näytökseen ilman ennakkoilmoittautumista. Ole paikalla ajoissa. Paikkoja on rajattu määrä, ja kos haluat varmistaa paikkasi varaa se lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@puhoslovespeople.fi. Kirjoita otsikoksi elokuvailta ja nimesi. Voit myös varata paikan lähettämällä Whatsap tai tekstiviestin numeroon +358468895896 kirjoittamalla viestiin elokuvailta ja nimesi. Elokuvanäytös järjestetään ravintola/cafe Kirkukin tiloissa Puhoksella ravintolatoiminnan sulkeuduttua. 

 

Esityksen aikataulu


22:00-22:05
, Rasoul Khorram

22:05-22:15 Microphone ( 9 min, ohjaaja: Kareemok Ghafour). Lapsi menee sisälle moskeijaan käydäkseen siellä vessassa ja hukkaa samalla äitinsä. Äiti yrittää mennä sisään moskeijaan löytääkseen lapsensa, mutta häntä ei päästetä sisälle.

22:15-22:35 Pale Mirrors (16 min, ohjaaja Salm Salvati). Shawbo on nainen, jolla on vain 24 tuntia aikaa tulla raskaaksi. Tämä voi olla hänen viimeinen mahdollisuutensa saada lapsi, mutta epävarmalta vaikuttava tulevaisuus on saanut hänet epäröimään. Tämän vuoksi hänen on mentävä kaupungin vankilaan.

22:40-00:05 Mandoo (1t 25 min, ohjaaja: Ebrahim Saeedi). Poliittiset mullistukset, jotka seurasivat Iranin islamilaista vallankumousta ajoivat monet Iranin kurdit maanpakoon Irakiin, jossa heidät sijoitettiin pakolaisleireille. Vuonna 2004 Sheelan, nuori lääkäri, joka oli paennut Irakin leireiltä Ruotsiin vanhempiensa kanssa, päättää palata Saddam Husseinin kaatumisen jälkeen Irakiin. Hän toivoo löytävänsä sieltä setänsä, josta hän ei ole kuullut yli 20 vuoteen. Setä on saanut Irakissa sydänkohtauksen, menettänyt kykynsä puhua ja hänen poikansa haluaa viedä hänet takaisin synnyinmaahansa Iraniin, jotta hän voisi elää viimeiset päivänsä rauhassa. Kun Sheela ei onnistu taivuttamaan setäänsä ja serkkuaan muuttamaan luokseen Ruotsiin, hän liittyy heidän mukaansa pitkälle ja myrskyisälle matkalle Iraniin. 

Katso elokuvajulisteet täältä

 


Rasoul Khorram on valokuvaaja, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä, jonka taiteellisen toiminnan lähtökohtana on lisätä vuoropuhelua ja rakentaa kulttuurien välistä ymmärrystä. Khorram on toiminut Suomessa kulttuurialan tekijänä vuodesta 2013 asti.

Venue:  Puhos 1st floor
 

Start up Refugee pisteessä tarjotaan apua työpaikan löytämisessä tai oman yrityksen perustamisessa. Voit hakea paikan päällä myös seuraavalle, syyskuussa alkavalle yrittäjyyskurssillemme ja rekisteröityä työnhakijaksi Match -palveluumme.

Puhumme suomea, englantia, arabiaa, farsia ja somalia.

Startup Refugees tukee maahanmuuttajia työllistymisessä ja yrittäjyydessä. Järjestämme koulutuksia ja kursseja eri kielillä, tarjoamme neuvontapalveluita sekä yhdistämme työntekijöitä etsiviä yrityksiä työnhakijoihin.

Venue:  Puhos 1st floor
 
Kierrätys- ja ylijäämätekstiileistä valmistettuja uniikkeja vaatteita ja asusteita.
 

Venue:  Puhos 1st floor

RE.Inspiree with Nadine on ekologinen vaatebrändi. Leikkisät ja uniikit vaatteet valmistuvat kierrätetyistä materiaaleista.

Esiintyjät

LNL - LIIAN NOPEET LIIKKEET

LNL eli ”Liian Nopeet Liikkeet” on espoolainen kollektiivi joka yhdistelee erilaisia saundeja drillistä R&B:hen. Kollektiiviin kuuluu ”Tokoss”, joka tunnetaan monipuolisesti räppityylistään, ”Smokey” jolla on näppärä räppi tyyli ja uunituore duo ”Kultanen-keskitie”. Managerin sanojen mukaan on tulossa iso yllätys.

SULE ABDALLA

Sule Abdalla on nuori ja nouseva somaliaksi laulava muusikko. Muusikon uransa lisäksi hän on toiminut ääniteknikkona useille somalian kielisille artisteille, kuten esimerkiksi Gulled Simballe.

MAD ICE & BAND

Mad Ice on useita albumeja julkaissut ja kansainvälisen uran luonut dynaaminen ja itseoppinut laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki fuusioi poppia, soulia ja afrikkalaisia melodioita. Hän on tunnettu energisestä esiintymisestään ja sielukkaasta äänestään. Artisti nousi kuuluisuuteen debyytti-studioalbuminsa Baby galin kanssa, joka oli kärjessä Itä-Afrikan radioasemilla 2000-luvun alussa.

NISA

D.r.e.a.m.g.i.r.l.s kollektiivista tuttu Nisa on r'n'b artisti kenen kansainvälinen soundi vie meidät takaisin r'n'b;een Kultaisiin aikoihin. Aiemmin englanniksi työstänyt artisti on nyt julkaisemassa suomen kielistä r'n'b soundia vahvistamaan suomalaista r'n'b kenttää.

KING AWALE

King Awale on nouseva, somaliaksi laulava artisti, joka on nuorten keskuudessa kunnioitettu esikuva. Hänen rakkaudesta kertova musiikkinsa yhdistää elementtejä afrobeatista ja reggaesta.

DASHING WAVES

Dashing Waves on helsinkiläinen rytmimusiikkiyhtye, jonka musiikki yhdistää elementtejä jazzista, reggaesta, funkista, rockista ja elektronisesta musiikista. Yhtye perustettiin vuonna 1997 ja yhtyeen musiikin punaisena lankana olivat aluksi reggae-rytmit ja näkökulmana monikulttuurisuus. Solisti Cheka Kalupala kirjoittaa sanoituksia lingalaksi, ranskaksi ja englanniksi, ja kappaleiden aiheet ovat yhteiskunnallisia ja urbaaneja.

DJ HEM

DJ Hem on helsinkiläinen dj, runoilija ja vinyylilevyjen keräilijä, joka soittaa entisen Neuvostoliiton ja erityisesti Keski-Aasian maiden groovemusiikkia vinyyleiltä. Hän kutsuu festivaalivieraat musiikilliselle matkalle itä-lähijunaan Intiasta Turkkiin, Keski-Aasiasta Suomeen ja Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta Kaakkois-Erooppaan.

TUFAAX DARAJO

Tufaax Darajo on energinen laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikki yhdistää elementtejä popista, jazzista ja rhytm and bluesista. Hänen somalian kieliset laulunsa ovat saavuttaneet arvostusta ja vankan kuulijakunnan Itä-Afrikasta Helsinkiin.

DJ NICE

Dj Nice soittaa urbaania musiikkia Hip-Hopista, R&B:stä, Trapista ja Afrobeatista Dancehalliin. Nice on soittanut useammissa pääkaupunkiseudun isoimmissa yökerhoissa, että ulkomailla, kuten Belgiassa, Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa, ja lämpännyt kuuluisia artisteja kuten Jason Derulo, Lloyd Banks, Gyptian, Capleton, Diamond Platnumz, Bracket, jne.
Kiila & Sivuvalo järjestvät kirjantekotyöpajan ja runonluentatapahtuman. Osana työpajaa Ostaritutkimuksia projekti järjestää kollektiivisen ja kokeellisen kirjan valmistus pajan. Lisäksi runon- ja novellinluentaa & open mic. Lisätietoja Ohjelma / Taidetyöpajat.

SCREENING: VALIKOIMA KURDIFILMEJÄ

Yhden kokopitkän ja kahden lyhytelokuvan näytös, joka esittelee Kurdistanin ja Iranin yhteiskunnallista tilannetta viime vuosilta. Tekstitys englanniksi. Maksuttoman näytöksen järjestää dokumentaristi Rasoul Khorram. Lisätietoja Ohjelma / Esitykset.
Rasoul Khorram

TUNTEMATON VYÖHYKE

Onko olemassa karttaa, joka johdattaisi toisen ihmisen sisimpään? Tunteeko hän oikeasti edes itsensä sisällä olevaa maailmaa? Onko olemassa yhteisiä merkkejä, joiden avulla osaisimme lukea toisiamme? Kieli tuntuu välillä niin vajavaiselle, se avaa vain yhden tason toisesta ihmisestä. Suuri osa kommunikaatiosta on mikroviestintää, joka voi jäädä jopa viestijältä itseltään ymmärtämättä. Sisällämme oleva tuntematon tietoisuus ohjaa käytöstämme. Minkälainen on tuntemattoman tietoisuuden manner? Tuntematon vyöhyke - Performanssi, tekijät: Nykytaideryhmä Kylkiäinen (Katriina Sjöblom / Kati Juurikka / Kreetta Juurikivi-AIJawadi) ja Sari Hiltunen.

EKSPRESSIIVINEN SEINÄMAALAUSTYÖPAJA

Kontula Art Schoolin työpajassa Puhoksen toiseen kerrokseen johtavaan portaikkoon maalataan kollektiivinen seinämaalaus. Työpaja on maksuton ja materiaalit sisältyvät pajaan. Kaikki ikäryhmät ovat tervetulleita, mutta alle 10 -vuotiaiden on oltava aikuisen seurassa. Käytämme siveltimiä ja lateksimaalia. Työpajan fasilioi taiteilija Heidi Hänninen.

FESTIVAALINAAMIOTYÖPAJA

Naamioita on kautta aikojen käytetty välineenä kantajansa identiteetin vaihtamiseen. Esimerkiksi eläin naamioilla ihmiset ovat yhdistäneet itseään luonnonvoimiin ja omaksuneet toisen olion identiteetin. Naamioita on käytetty myös yhteiskunnalliseen kritiikkiin ja keinona lisätä käyttäjänsä valtaa. Tervetuloa tekemään oma naamiosi! Työpaja on avoinna kaiken ikäisille, maksuton ja materiaalit sisältyvät työpajaan. Pajan fasilioi taiteilija Abida Jahan Shuma, joka opastaa ja avustaa naamioiden teossa bengalilaisessa juhlakulttuurissa käytetyin tekniikoin.

Osallistu

Kiinnostaasko sinua olla osa Puhos Loves people 2021 festivaalia? Lähetä meille viesti lomakkeen kautta ja kerro miten haluat olla mukana. 

Järjestäjät

Puhos Loves People 2021 festival is produced by organisations Bado, Funky Amigos, Meh, Prostt and artists JP Kaljonen (prod fac) & Sari  Hiltunen in cooperation with McMbay, Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiila ry:n & Sivuvalon, Kontula Art Schoolin, Suomen muusikkojen liiton, Suomen somalialaiset koalition, Samha ry:n, Ravintola Kirkukin, Kurdish Diaspora Centerin, Start up refugeesin, United Youth Initiative ry:n, Malyun Daqare Productionin, dokumentaristi Rasoul Khorramin ja taiteilija Abida Jahan Shuman kanssa. Festivaalin juontajat: Wardi Ross & Habiba Ali. Ääniteknikko: Ville Saaristo. Festivaalin visualisointi: taiteilija Kristiina Tuura. Festivaalia ovat tukenet: Helsingin kaupunki, Samuel Huberin taidesäätiö, Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Moniheli ry, Suomen kulttuurirahasto ja Maahanmuuttajanuorten Job´d Helsinki. 

Yhteystiedot

Osoite

Puhos ostoskeskus, A-osa, Kastelholmantie 2, 00900 Helsinki

Puhelin

+358468895896

Sähköposti

info(at)puhoslovespeople.fi